Kabanosy w cieście francuskim

4.5/5 (55 ocen)

Ilość porcji

16

Poziom trudności

Łatwy

Czas przygotowania

10 min + pieczenie

Opis przepisu

Przekąska na ostatnią chwilę – kabanosy w cieście francuskim. Można powiedzieć, że to takie danie awaryjne dla zabieganych bo wykonuje się je bardzo szybko, składników również nie ma dużo więc jeśli dalej nie wiesz co przygotować w sylwestra dla gości to bardzo je polecam! Do środka dodajemy żółty ser np. goudę w plasterkach, troszkę ketchupu oraz oregano.

Przepis na: Kabanosy w cieście francuskim

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 kabanosów
  • 15 dag żółtego sera w plasterkach
  • kilka łyżek ketchupu
  • oregano
  • dodatkowo: wykałaczki
Wyślij emailem

Kabanosy w cieście francuskim - przepis krok po kroku


Krok 1

Kabanosy w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 16 prostokątów. Kabanosy (ja miałam dość długie kabanosy) kroimy na 3 części. Na każdy prostokąt nakładamy łyżeczkę (lub troszkę mniej) ketchupu, posypujemy oregano. Kabanosa zawijamy żółtym serem, rolujemy w ciasto, dokładnie łączymy końce ciasta.


Krok 2

Kabanosy w cieście francuskim

Układamy równomiernie na foremce. Piec 20 minut w temp. 180 stopni. Smacznego!!!


Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Kabanosy w cieście francuskim

Średnia ocena 4.5 / 5. Ilość głosów: 55

Oceń ten post jako pierwsza!

Komentarze

Subskrybuj
Powiadom o
guest
1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Kamila Sibińska
Kamila Sibińska
8 lat temu

zawsze robiłam ze zwykłymi parówkami więc dla odmiany mogą być i z kabanosem. 🙂